dimarts, 15 de desembre del 2015

4. La patata

Característiques generals:  Tenen la fulla composta i lanceolada i tres tipus de tija: l'aèria (surt del tubercle i es pot alçar fins a 1m de la superficie), el rizoma (són subterranis, surten de la base de la tija aèria i al seu extrem es formen els tubercles), el tubercle (surten de l'extrem dels rizomes i s'hi amagatzemen els nutrients).


Hàbitat: Són originaries de Sudamèrica i van ser exportades a Europa pels conqueridors espanyols i avui en dia és pot trobar arreu del món.

Alimentació: La patata respon molt bé a les aportacions orgànicas, per tant adobar amb fems el sòl on s'han de cultivar beneficia el desembolupament del tubèrcle. 
El nitrogen, el pentaoxid de difosfor (P2O5),l'òxid de potasi (K2O), l'ácid fosfóric, el potasi, el magnesi, el sofre i la calç afaboreixen creixement de la patata. Per tant, per cultivar aquest tubercle es solen utilitzar superfosfats, sulfats, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada